015 214 31 41

Nizeing Speelautomaten

Zen and the Art of P M

Zen, and the Art of Pinball Maintenance

Het allerbelangrijkste van een flipperkast is het speelveld. In de loop der tijd vervuilt dit door stof, nicotine, ijzerslijpsel en rubber. Lees dit verhaaltje alsjeblieft even verder om rampen te voorkomen.
Poets het speelveld alleen op met een middel dat GEEN WATER BEVAT en dat NIET IN WATER OPLOSBAAR is.
Hiervoor is een speciaal product beschikbaar: de "Pinball Playfield Cleaner", ook wel genaamd "Catcleaner" of "Wildcat Cleaner", op basis van was en petroleum. De lak van het speelveld moet er namelijk op blijven zitten.
Daarom is het ook verstandig om doorzichtige folie over het speelveld te plakken. Vroeger kon je bij ieder nieuw model flipperkast een voorgesneden "Mylar shield" kopen. (Mylar is een geregistreerde merknaam voor polyestherfilm van Dupont.)
Gebruik voor het beplakken van een flipperkast speelveld NOOIT een standaardfolie zoals Boeklon. Deze folies bevatten weekmaker die langzaam verdampt, terwijl de folie krimpt en bros wordt.
Wij verkopen dunne, transparante folie. 100% onverslijtbaar polyester, zonder weekmaker, zelfklevend, met een niet-verhardende lijm zodat de folie met behulp van een föhn eventueel weer los te trekken is. Deze vellen worden verstuurd in een stevige kartonnen koker samen met een handleiding en polijstpasta om het speelveld extra op te poetsen. Zie voor een handleiding folie plakken en bestelgegevens van de folie en eventuele Catcleaner het onderdeel "folie plakken" op deze website.
Flipperkastonderdelen hebben we ook, maar de Flipperwinkel.nl heeft er véél meer.
Tot slot nog een gouden tip van Paul die al meer dan 30 jaar schroeft en poetst:
Om het speelveld op te poetsen op moeilijk bereikbare plaatsen kan je een tandenborstel gebruiken.
Spaar dus al je oude tandenborstels op ten behoeve van het flipperonderhoud. Als ze door het speelveldpoetsen vuil zijn geworden kunnen ze gewoon mee met de hoofdwas. (Wel op 60 graden hè).